Manieren-om-je-veters-te-rijgen-sawtooth-methode

Rijgmethode 1: De Sawtooth | De leukste manieren om je veters te strikken

Lezen Rijgmethode 1: De Sawtooth | De leukste manieren om je veters te strikken 2 minuten Volgende Rijgmethode 2: Diamond | Manieren om veters in je schoenen te doen

Naast dat het rijgen van veters in schoenen iets zegt over je persoonlijkheid, doet het ook wat met de pasvorm van de schoen. Er zijn talloze manieren van veters strikken, maar vandaag bespreken we een van de bekendste en belangrijkste manier, namelijk: De Sawtooth methode. We raden aan om deze methode in combinatie te gebruiken met platte (elastische) veters omdat dit er toch nét wat beter uitziet dan de sawtooth met ronde veters.

Voordat we beginnen met de uitgebreide stappenplan moet gezegd worden dat de sawtooth methode oorspronkelijk werd bedacht om de binnenkant van de schoenen strakker te krijgen dan normaal. Mocht je gebruik maken van onze elastische veters dan is deze informatie niet belangrijk voor nu, gezien de dynamische pasvorm en elasticiteit die onze veters hebben. Natuurlijk zal de binnenkant van de schoenen wel wat strakker aanvoelen maar lang niet zoals met normale veters.

Laten we snel gaan kijken hoe we de veters moeten veteren om de "Sawtooth" (ook wel zaagtand genoemd) op een correcte manier in de schoenen te krijgen.

 

Stap 1

Zet de sneaker voor je neer met de neus naar je toe en haal de veter door de eerste oog (aan de kant van de wreef) van de schoen. Zorg dat je de veter weer vanaf de binnenkant van de schoen naar buiten trekt bij de bovenste oog.

Rijgmethode-sawtooth-stap-1-manieren-om-veters-te-strikken-of-rijgen

Stap 2

Pak nu het langste uiteinde van de veter en haal de nestel door de andere oog tegenover de onderste oog.

Rijgmethode-sawtooth-stap-2-manieren-om-veters-te-strikken-of-rijgen

Stap 3

Haal vervolgens de veter vanuit de binnenkant van de schoen schuin tegenover eruit en steek de veter er vervolgens weer aan de overkant in, zodat je een rechte veter krijgt parallel aan die van de onderste.

Rijgmethode-sawtooth-stap-3-manieren-om-veters-te-strikken-of-rijgen

Stap 4

Herhaal dit proces en je zal zien dat er een patroon zal ontstaan. Zorg er voor dat de schuine veter aan de binnenkant te zien is en de rechte veter aan de buitenkant, zoals op de afbeelding hieronder.

Rijgmethode-sawtooth-stap-4-manieren-om-veters-te-strikken-of-rijgen

Stap 5

Uiteindelijk haal je vanuit de binnenkant de veter weer naar de buitenkant door de bovenste oog en klaar is kees!

Rijgmethode-sawtooth-stap-5-manieren-om-veters-te-strikken-of-rijgen