Nieuwste veters 2023

De nieuwste revolutie in schoenveters: elastische veters!

Als je geen zin hebt om je veters te strikken, bieden elastische veters de oplossing. Er zijn verschillende soorten elastische veters op de markt, waaronder veters met draaicapsules, magnetische sluitingen en onzichtbare clipjes. Maar welke zijn nu de beste elastische veters voor jou?

Laten we eens kijken naar de voordelen van elke soort:

  • Draaicapsules zijn de meest voorkomende optie en dus ook de populairste keus. Ze zijn gemakkelijk te installeren en bieden een goede pasvorm, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de veter goed is geknoopt en de capsule goed is vergrendeld voordat je gaat lopen om te voorkomen dat de veters loskomen.

close-up van draaicapsule
  • Magnetische sluitingen zijn ook eenvoudig te installeren, trouwens het eenvoudigst van de drie. Als je gaat voor elastische veters met magnetische sluitingen, hou er dan wel rekening mee dat je de hoogste prijs betaald.

magnetische sluiting voor veters

close-up van magnetische vetersluiting

  • Veters met onzichtbare sluiting zijn het moeilijkste te installeren, maar geven je daarom wel een minimalistisch design. Het lijkt in principe precies het zelfde op normale veters maar dan zonder strikken.
veters met onzichtbare sluiting metalen clipjes
close-up van de metalen clipjes

 

 

Als je overweegt om elastische veters te proberen, is het belangrijk om de juiste veters voor jouw behoeften te kiezen. Neem bijvoorbeeld de pasvorm in acht. Het is belangrijk dat de veters goed aansluiten op je voet, zodat ze comfortabel zitten en je voeten goed ondersteunen tijdens het lopen. Ook is het verstandig om te kijken naar de duurzaamheid van de veters. Je wilt natuurlijk dat ze lang meegaan en niet snel breken. Bekijk daarom de materiaalsoort en de kwaliteit van de veters voordat je een aankoop doet.

Als je besluit om elastische veters te proberen, is het belangrijk om ze goed te installeren. Volg hiervoor de volgende stappen: 

1. Begin met het losmaken van de oude veters. Haal de veters door de veterogen en trek ze uit je schoenen! deze ga je niet meer nodig hebben.

2. Leg de elastische veters op de juiste manier in de schoen. Zoek de juiste lengte en plaats ze in de veterogen. 

3. Trek de schoenen aan en trek de veters strak, vind hierbij de juiste pasvorm waarbij het comfortabel voelt voor je voeten. Probeer er mee te lopen en kijk of ze goed zitten. 

4. Maak de veters vast met de draaicapsules, magneten of clipjes, afhankelijk van het type elastische veters dat je gebruikt. Zorg ervoor dat de sluitingen goed zijn vergrendeld. 

Wil je de handleidingen zien met de daar bijhorende afbeeldingen die horen bij bovengenoemde soorten sluitingen van elastische veters? Bekijk hier hoe het werkt

 

 

Nu ben je klaar om te gaan lopen met je nieuwe elastische veters! Probeer ze uit en ervaar zelf het gemak van geen veters meer hoeven strikken. Of je nu kiest voor elastische veters met draaicapsules, magnetische sluitingen of onzichtbare clipjes, elastische veters ijn de toekomst van comfortabel en gemakkelijk schoenen aantrekken voor kinderen en volwassenen. 

Ga vandaag nog op zoek naar de beste elastische veters voor jou en ervaar het gemak zelf! 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.