Sawtooth 2 rijgmethode toegepast op een schoen, vormt een zigzagpatroon voor een strakke pasvorm.

Sawtooth II Rijgmethode 11

De "Sawtooth 2" rijgmethode biedt een alternatieve manier om een zigzagpatroon op je schoenen te creëren en is bijzonder geschikt voor schoenen met 6 of 8 vetergaten. Deze methode combineert een opvallend ontwerp met een stevige pasvorm. Volg de onderstaande stappen om deze methode op je schoenen toe te passen.

Stap 1

Zet de schoen met de neus naar je toe. Aan één kant steek je beide uiteinden van de veter door het eerste oogje en vervolgens direct door het tweede oogje daarboven.

Stap 1 van de Sawtooth 2 rijgmethode, beide uiteinden van de veter worden door het eerste en tweede oogje geregen.

Stap 2

Neem het uiteinde van de eerste veter en trek deze diagonaal naar het tegenoverliggende oogje, en rijg het van buiten naar binnen.

Stap 2 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het uiteinde van de veter wordt diagonaal naar het tegenoverliggende oogje geregen.

Stap 3

Herhaal stap 2 met het andere uiteinde van de veter. Trek ook deze diagonaal naar het oogje aan de andere kant, van buiten naar binnen. Dit creëert het begin van het zigzagpatroon.

Stap 3 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het begin van het zigzagpatroon wordt gecreëerd.

Stap 4

Als je het goed hebt gedaan, zou het patroon er nu uit moeten zien zoals op de afbeelding. Het zigzagpatroon begint vorm te krijgen.

Stap 4 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het zigzagpatroon begint vorm te krijgen.

Stap 5

Steek de onderste veteruiteinden diagonaal in het eerstvolgende vrije oogje aan de andere kant van de schoen. Dit zet het zigzagpatroon voort.

Stap 5 van de Sawtooth 2 rijgmethode, de onderste veteruiteinden worden diagonaal in het volgende vrije oogje geregen.

Stap 6

Herhaal stap 5 met het andere veteruiteinde, door deze ook diagonaal in het eerstvolgende vrije oogje aan de andere kant van de schoen te steken.

Stap 6 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het andere veteruiteinde wordt ook diagonaal in het vrije oogje geregen.

Stap 7

Neem nu weer het veteruiteinde en steek deze recht tegenover in het vrije oogje aan de andere kant van de schoen. Dit houdt het patroon symmetrisch en strak.

Stap 7 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het veteruiteinde wordt recht tegenover in het vrije oogje geregen.

Stap 8

Doe hetzelfde met het andere veteruiteinde, door deze ook recht tegenover in het vrije oogje te steken.

Stap 8 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het andere veteruiteinde wordt recht tegenover in het vrije oogje geregen.

Stap 9

Herhaal nu hetzelfde patroon: steek de veters diagonaal van binnen naar buiten in de eerstvolgende twee vrije oogjes aan één kant van de schoen. Hierdoor zet je het zigzagpatroon voort.

Stap 9 van de Sawtooth 2 rijgmethode, de veters worden diagonaal van binnen naar buiten in de volgende vrije oogjes geregen.

Stap 10

Als je klaar bent, zou het eindresultaat eruit moeten zien zoals op de afbeelding. Je hebt nu een zigzagpatroon gecreëerd. Volg nu de instructies op onze handleidingen pagina om je veters op de gewenste manier te sluiten, afhankelijk van of je elastische veters hebt gekocht.

Stap 10 van de Sawtooth 2 rijgmethode, het eindresultaat is een zigzagpatroon op de schoen.

Afwerking voor elastische veters

Gebruik voor elastische veters een draaicapsule om de uiteinden te bevestigen. Meer informatie over de verschillende soorten vetersluitingen vind je op onze website.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.