Loopback rijgmethode toegepast op een schoen, zorgt voor een stevig en interessant veterpatroon.

Loopback rijgmethode 10

De "Loopback" rijgmethode is een praktische manier om je schoenen stevig te veteren, terwijl je tegelijkertijd een interessant patroon creëert. Deze techniek werkt vooral goed met elastische veters, die zorgen voor een comfortabele en aanpasbare pasvorm. Volg de onderstaande stappen om deze methode toe te passen op je schoenen.

Stap 1

Zet de schoen met de neus naar je toe. Rijg de veters van binnen naar buiten door de onderste oogjes aan beide kanten, zodat de uiteinden van de veters naar buiten wijzen.

Stap 1 van de Loopback rijgmethode, veters worden van binnen naar buiten door de onderste oogjes geregen.

Stap 2

Neem de linkerkant van de veter en trek deze in een krul van binnen naar buiten door het volgende oogje aan dezelfde kant. Hierdoor ontstaat er een lus aan de buitenkant van de schoen.

Stap 2 van de Loopback rijgmethode, de veter wordt in een krul van binnen naar buiten door het volgende oogje geregen

Stap 3

Vervolg dit patroon door de veter telkens in een krul van binnen naar buiten te rijgen totdat je niet meer verder kunt. Dit vormt een spiraalpatroon langs de zijkant van de schoen.

Stap 3 van de Loopback rijgmethode, een spiraalpatroon vormt zich langs de zijkant van de schoen.

Stap 4

Neem nu de veter van de andere kant (rechterkant) en haal deze van binnen naar buiten door het eerste gat van de spiraal die je zojuist hebt gecreëerd. Vervolgens haal je de veter terug en trek je hem weer van binnen naar buiten door het oogje aan dezelfde kant.

Stap 4 van de Loopback rijgmethode, de andere veter wordt van binnen naar buiten door het eerste gat van de spiraal geregen.
Stap 4 van de Loopback rijgmethode, de veter wordt teruggetrokken en weer van binnen naar buiten door het oogje geregen

Stap 5

Trek de veter strak zodat de veters in het midden met elkaar kruisen, zoals te zien is op de afbeelding. Dit zorgt voor een stevige pasvorm en een opvallend patroon in het midden van je schoen.

Stap 5 van de Loopback rijgmethode, veters worden strakgetrokken zodat ze in het midden met elkaar kruisen.

Stap 6

Haal de veter vervolgens door het laatste oogje en maak de uiteinden vast. Als het goed is, ziet het eindresultaat eruit zoals op de afbeelding. Voor de laatste stappen kun je de veters vastmaken op de gewenste manier, afhankelijk van of je elastische veters gebruikt. Voor de sluitingen kun je de handleidingen vinden op onze handleidingen pagina.

Stap 6 van de Loopback rijgmethode, de veter wordt door het laatste oogje gehaald en vastgemaakt.

Afwerking voor elastische veters

Gebruik voor elastische veters een draaicapsule om de uiteinden te bevestigen. Meer informatie over de verschillende soorten vetersluitingen vind je op onze website.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.