Op een alledaagse avond in het bruisende hart van Rotterdam, waar de voetstappen echoën tegen de gevels van de Lijnbaan, zag ik iemand worstelen met zijn schoenveters. De onhandige manier waarop hij in de drukte knielde, frustreerde niet alleen hem, maar ook de gehaaste stadsbewoners om hem heen. Het zette me aan het denken - hoe kan het dat, in een tijd waarin technologie zoveel van ons leven vergemakkelijkt, we nog steeds onze schoenen vastbinden op dezelfde manier als 100 jaar geleden?

geschiedenis-agletless-elastische-veters-rotterdam

De ontstaansgeschiedenis van Agletless®

Mijn ontdekkingsreis begon met een eenvoudige zoektocht om het dagelijkse leven wat comfortabeler te maken. Ik stuitte op het bestaan van elastische veters, een product dat destijds meer als kinderspeelgoed of hulpmiddel voor mensen met veterstrikproblemen werd beschouwd. Maar het potentieel was duidelijk - dit kon een oplossing bieden voor iedereen, niet alleen voor degenen die worstelen met veters strikken. Het was het begin van Agletless®, nu het meest veelzijdige merk van elastische veters op de markt.

elastische-veters-geschiedenis

Bespaar tijd met Agletless®

Met Agletless® elastische veters maakt het dagelijks aan- en uittrekken van je schoenen deel uit van het verleden. Je kunt tot wel 5 minuten per dag besparen, wat zich over een mensenleven opstapelt tot wel 100 volle dagen. Onderzoek van de Universiteit van Oxford toont aan dat we tot drie maanden van ons leven verspillen aan het strikken van veters. Met Agletless® krijg je die tijd terug.

infografiek-elastische-veters-agletless

Meer dan alleen gemak

Maar gemak is slechts het begin. Onze elastische veters bieden ook een verbeterde pasvorm en comfort. Ze reageren dynamisch op je beweging, verbeteren de bloedcirculatie en voorkomen vermoeide voeten. Bovendien zijn ze duurzaam - ze zorgen ervoor dat je schoenen langer meegaan en zien er ook nog eens stijlvol uit. De traditionele lange lussen maken plaats voor een strakke, moderne look.

Het ontwerp van Agletless®

De naam 'Agletless' komt van 'aglet', het woord voor het metalen of plastic uiteinde van een veter. Wanneer je onze elastische veters gebruikt, knip je deze uiteinden af, waardoor je veters 'aglet-less' worden. Het is een perfecte weerspiegeling van de unieke eigenschap van onze veters, net zoals ons logo: een abstracte A, die een schoen voorstelt, waarbij de L's de afgeknipte uiteinden symboliseren.

agletless-logo-q3-2023

Verwelkom de toekomst van comfort, gemak en stijl met Agletless® elastische veters. Ervaar het verschil en koop nu je eerste paar.