Zigzag Loopback rijgmethode toegepast op een schoen, combineert zigzag- en loopback-technieken voor een stevige pasvorm.

Zigzag Loopback Rijgmethode 12

De "Zigzag Loopback" rijgmethode combineert een zigzagpatroon met een stevige loopback-techniek, waardoor je schoenen zowel functioneel als visueel interessant worden. Deze techniek is ideaal voor schoenen met 5, 7, of 9 vetergaten en biedt een stevige pasvorm met een opvallend uiterlijk. Volg de onderstaande stappen om deze methode correct toe te passen op je schoenen.

Stap 1

Zet de schoen met de neus naar je toe. Steek beide veteruiteinden van binnen naar buiten door de onderste oogjes, zodat er een rechte lijn ontstaat en de uiteinden aan één kant van de schoen eindigen.

Stap 1 van de Zigzag Loopback rijgmethode, beide veteruiteinden worden van binnen naar buiten door de onderste oogjes geregen.

Stap 2

Neem het linkerveteruiteinde en steek het van buiten naar binnen door het oogje direct boven het oogje waar de veter vandaan komt. Dit creëert een kleine lus aan de buitenkant van de schoen.

Stap 2 van de Zigzag Loopback rijgmethode, het linkerveteruiteinde wordt van buiten naar binnen door het oogje direct boven het vorige geregen.

Stap 3

Neem dezelfde veter en steek deze aan de andere kant van de schoen van binnen naar buiten. Vervolgens steek je de veter weer van buiten naar binnen door het oogje direct boven het vorige. Dit creëert een zigzagpatroon.

Stap 3 van de Zigzag Loopback rijgmethode, de veter wordt van binnen naar buiten en weer van buiten naar binnen geregen om een zigzagpatroon te creëren.

Stap 4

Herhaal dit proces, waarbij je de veter steeds van buiten naar binnen door de oogjes aan de ene kant en vervolgens van binnen naar buiten aan de andere kant steekt. Ga door met het creëren van het zigzagpatroon.

Stap 4 van de Zigzag Loopback rijgmethode, het zigzagpatroon wordt verder opgebouwd door de veters van buiten naar binnen en van binnen naar buiten te rijgen.

Stap 5

Blijf dit patroon herhalen totdat je nog één vrij oogje over hebt aan de bovenkant van de schoen. Dit zorgt ervoor dat het zigzagpatroon goed zichtbaar is en de veters stevig vastzitten.

Stap 5 van de Zigzag Loopback rijgmethode, het zigzagpatroon is bijna voltooid, met nog één vrij oogje over aan de bovenkant van de schoen.

Stap 6

Nu begin je met een nieuw patroon. Neem de veter onderaan en steek deze diagonaal door het gleufje dat je hebt gecreëerd met de andere veter, van onderaf. Dit vormt de basis voor de loopback-techniek.

Stap 6 van de Zigzag Loopback rijgmethode, de veter wordt diagonaal door het gleufje geregen voor de loopback-techniek.

Stap 7

Ga nu zigzaggend verder door naar de andere kant van de schoen en vervolgens weer terug. Dit zorgt voor extra stabiliteit en creëert een complex patroon aan de buitenkant van de schoen.

Stap 7 van de Zigzag Loopback rijgmethode, de veters worden zigzaggend verder geregen naar de andere kant van de schoen.

Stap 8

Herhaal dit patroon totdat je nog één oogje over hebt aan de bovenkant van de schoen. Dit zorgt ervoor dat het loopback-patroon mooi aansluit op het zigzagpatroon.

Stap 8 van de Zigzag Loopback rijgmethode, het loopback-patroon wordt herhaald tot er nog één oogje over is.

Stap 9

Steek de veteruiteinden door het laatste oogje van buiten naar binnen. Nu is je "Zigzag Loopback" rijgmethode voltooid! Voor de laatste stappen kun je de veters vastmaken op de gewenste manier, afhankelijk van of je elastische veters gebruikt. Bekijk onze handleidingen pagina voor instructies over de verschillende soorten sluitingen.

Stap 9 van de Zigzag Loopback rijgmethode, de veteruiteinden worden door het laatste oogje van buiten naar binnen geregen om de methode af te ronden.

Afwerking voor elastische veters

Gebruik voor elastische veters een draaicapsule om de uiteinden te bevestigen. Meer informatie over de verschillende soorten vetersluitingen vind je op onze website.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.