Diamond 2 rijgmethode toegepast op een schoen, creëert een opvallend patroon met elastische veters.

Diamond II - Rijgmethode 9

Als je op zoek bent naar een opvallend en uniek veterpatroon, dan is de "Diamond" rijgmethode zeker iets voor jou. Deze techniek, ideaal voor schoenen met 7 of 9 vetergaten, zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijke look, maar biedt ook een stevige en comfortabele pasvorm. In combinatie met onze 6mm platte elastische veters krijg je niet alleen een mooie stijl, maar ook optimaal comfort.

Stap 1

Zet de schoen met de neus naar je toe. Rijg de veters van binnenuit naar buiten door de onderste oogjes, zodat de uiteinden van de veters naar buiten wijzen en er een rechte lijn ontstaat.

Stap 1 van de Diamond rijgmethode, veters worden van binnenuit naar buiten door de onderste oogjes geregen.

Stap 2

Wanneer je de schoen van voren bekijkt, trek je de rechterkant van de veter diagonaal naar het linkeroogje, waarbij je één oogje overslaat. Trek de veter van buiten naar binnen door het oogje.

Stap 2 van de Diamond rijgmethode, de rechterkant van de veter wordt diagonaal naar het linkeroogje geregen.

Stap 3

Herhaal stap 2 aan de andere kant van de schoen. Vervolgens trek je de veter door het oogje dat je eerder hebt overgeslagen, van binnen naar buiten. Doe dit ook aan de andere kant. Als het goed is, begint het patroon nu op een diamantvorm te lijken.

Stap 3 van de Diamond rijgmethode, het patroon begint op een diamantvorm te lijken.

Stap 4

Trek nu de veter diagonaal naar het eerstvolgende vrije oogje en rijg het van buiten naar binnen. Herhaal dit aan de andere kant van de schoen.

Stap 4 van de Diamond rijgmethode, de veter wordt diagonaal naar het eerstvolgende vrije oogje geregen.

Stap 5

Rijg de veter van binnen naar buiten door het oogje direct onder het laatst geregen oogje aan de rechterkant. Doe hetzelfde aan de andere kant. Dit versterkt het diamantpatroon.

Stap 5 van de Diamond rijgmethode, veters worden van binnen naar buiten geregen door het oogje direct onder het vorige.

Stap 6

Trek de veter diagonaal naar het eerstvolgende vrije oogje van buiten naar binnen, en rijg de veter vervolgens van binnen naar buiten door het oogje direct daaronder. Herhaal dit aan de andere kant van de schoen.

Stap 6 van de Diamond rijgmethode, veters worden diagonaal geregen en opnieuw van binnen naar buiten door het oogje daaronder.

Stap 7

Herhaal het proces opnieuw: trek de veter diagonaal naar het eerstvolgende vrije oogje van buiten naar binnen. Doe dit ook aan de andere kant.

Stap 7 van de Diamond rijgmethode, de veter wordt diagonaal naar het volgende vrije oogje geregen.

Stap 8

Trek de veter van binnen naar buiten door het oogje direct onder het laatst geregen oogje. Herhaal dit aan beide kanten. Als het er goed uitziet, ben je bijna klaar!

Stap 8 van de Diamond rijgmethode, veters worden van binnen naar buiten geregen door het oogje direct onder het vorige.

Stap 9

Trek de veters door de laatste oogjes van buiten naar binnen. Daarna kun je de veters vastmaken met de gewenste sluiting, afhankelijk van de soort veters die je hebt. Voor elastische veters kun je de sluitingshandleidingen vinden op onze handleidingen pagina.

Stap 9 van de Diamond rijgmethode, de veters worden door de laatste oogjes van buiten naar binnen geregen.

Afwerking voor elastische veters

Gebruik voor elastische veters een draaicapsule om de uiteinden te bevestigen. Meer informatie over de verschillende soorten vetersluitingen vind je op onze website.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.